Van Bellinghen Croissy Bonheiden

Gespecialiseerd in huisbereide & gepersonaliseerde pralines

Chocolade figuurtjes

Voor vele gelegenheden maken wij chocolade figuurtjes. In het bijzonder voor Sint en Pasen.

Op dat moment staat onze winkel overvol in eigen atelier gemaakte figuurtjes en andere lekkernijen. Van piepklein tot zeer grote figuren kan je bij ons terecht. Maar vooral voor de versheid en de lekkere smaak die onze chocolade figuren hebben doordat zij pas gemaakt worden wanneer het moment zich voordoet.

Voor Pasen maken wij gevulde paaseieren (schelpen) met verse pralines aan een zeer democratische prijzen. Dit alles verzorgen wij met een mooi en verfijnde verpakking zodat je er niet kan aan weerstaan.

Daar men kiest voor kwaliteit, is de vraag jaar na jaar groter naar artisanale chocolade figuren, voor Pasen en Sint. De Belgische chocolade is over de hele wereld gekend. Dankzij het vakmanschap van onze meester-chocolademakers vormt ze één van de symbolen van Belgische kwaliteiten in de wereld.

Werkwijze mouleren van figuren

  1. De gekristalliseerde chocolade in de vorm gieten. De chocolade moet eerst een verwerkingsproces ondergaan zodat deze een mooie glans krijgt en knapperig wordt.  Zo niet zal het figuur grijs uitslagen en minder krokant zijn.
  2. Luchtbelletjes eruit trillen op triltafel
  3. De overvloedige chocolade uit de vorm gieten
  4. De chocolade laten opstijven en de vorm onderaan proper afsnijden
  5. Afkoelen van de vorm in koelkast
  6. Ontvormen van de vorm en chocolade
  7. Het resultaat lekker vers en knapperig figuur vol van smaak en aroma's